Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 66g26kcal0.7g4.5g0.2g1.2g
Vadelma 22g9kcal0.2g0.9g0.2g0.8g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 5.5g2.4kcal0g0.5g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g7.7g2.8kcal0.7g0g0g0g
Sokeri 5.5g22kcal0g5.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana213g124kcal3.2g22.8g0.8g4g
Valittu annoskoko106g62kcal1.6g11.4g0.4g2g
Annoskoko puolitettuna53g31kcal0.8g5.7g0.2g1g
Arvot/100g100g58kcal1.5g10.7g0.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238