Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja25g40kcal1.8g4g1.7g0g
Lakka25g11kcal0.3g1.9g0.1g0.9g
Liivate 1.2g4.4kcal1.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana213g493kcal8.4g25.4g38.6g1.8g
Valittu annoskoko107g246kcal4.2g12.7g19.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna53g123kcal2.1g6.4g9.7g0.5g
Arvot/100g100g231kcal3.9g11.9g18.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843