PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 12g5.2kcal1.2g0g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g19g7.7kcal0.9g1.1g0g0.2g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g24g17kcal2.8g0.9g0.1g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g19g7.3kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss14g4.8kcal0.1g0.6g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana214g95kcal11.4g9.6g0.6g2.4g
Valittu annoskoko107g48kcal5.7g4.8g0.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna53g24kcal2.9g2.4g0.2g0.6g
Arvot/100g100g45kcal5.3g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209