Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g724kcal1.2g0.4g81.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai208g727kcal24.9g147.4g4.4g6.2g
Sokeri 102g413kcal0g101.7g0g0g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Ruokasooda 4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 80g24kcal2.3g2.9g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.3g0g
Raparperi 240g81kcal1.7g13.2g0.2g3.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 80g106kcal2.1g2.6g9.6g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g100g60kcal10g4.3g0.3g0g
Sokeri 68g276kcal0g67.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g5101kcal101.2g703.8g205g19.2g
Valittu annoskoko1060g2550kcal50.6g351.9g102.5g9.6g
Annoskoko puolitettuna530g1275kcal25.3g176g51.3g4.8g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574