Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 200g637kcal48.8g91.4g3.8g17.8g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Sipuli 30g9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Pinaatti 75g10kcal1.2g0.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g1401kcal100.8g186.2g18.2g38.6g
Valittu annoskoko1060g700kcal50.4g93.1g9.1g19.3g
Annoskoko puolitettuna530g350kcal25.2g46.6g4.6g9.7g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385