Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 146g208kcal18.2g0.4g14.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g31g100kcal6g4.1g6.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai36g128kcal4.4g25.9g0.8g1.1g
Perunajauho 1dl=70g43g143kcal0g35g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike330g529kcal15.9g52.8g29.7g0.7g
Sokeri 85g347kcal0g85.3g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)30g139kcal3.6g15.1g7.2g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g314g204kcal34.5g13.2g0.9g0g
Liivatelehti, gelatiini14g48kcal11.8g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g21g112kcal1.4g8.7g8.3g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g3920kcal191.8g482.8g136.8g4.8g
Valittu annoskoko1060g1960kcal95.9g241.4g68.4g2.4g
Annoskoko puolitettuna530g980kcal48g120.7g34.2g1.2g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205