Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 100g227kcal5.1g17.5g14.1g5.8g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Tomaatti 200g46kcal1.1g6.9g0.6g2.8g
Kurkku 180g20kcal1g2.5g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 400g739kcal18.4g126.7g15.6g6.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore50g13kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g3017kcal53.4g322.4g161.2g37.6g
Valittu annoskoko1060g1508kcal26.7g161.2g80.6g18.8g
Annoskoko puolitettuna530g754kcal13.4g80.6g40.3g9.4g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500