Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g113g69kcal14.8g1.2g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 2260g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 102g900kcal0g0g101.7g0g
Suola, annos 3g85g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 75g227kcal0.1g55.8g0g0g
Kurpitsa 3767g598kcal28.3g75.3g3.8g75.3g
Vehnäjauho puolikarkea 3391g11633kcal345.5g2373.3g40.7g118.7g
Kananmuna kuoreton 207g296kcal25.9g0.6g21.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g27445kcal829.2g5012.4g335.8g388g
Valittu annoskoko10000g13723kcal414.6g2506.2g167.9g194g
Annoskoko puolitettuna5000g6861kcal207.3g1253.1g84g97g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206