Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g113g214kcal2.7g4.5g21.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)14g41kcal1.2g1.4g3.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka60g49kcal2g11.4g0.6g0.6g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 38g16kcal1.3g1.8g0.4g0g
Valkoviini makea 90g87kcal0.3g5.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 300g665kcal52.5g0g51g0g
Persilja 1.5g0.4kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 105g34kcal0.7g5.8g0.2g2.7g
Lehtiselleri 23g2.9kcal0.3g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2124g2767kcal124.4g67.6g211.4g9.6g
Valittu annoskoko1062g1384kcal62.2g33.8g105.7g4.8g
Annoskoko puolitettuna531g692kcal31.1g16.9g52.9g2.4g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165