Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g12g7.3kcal1.6g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 240g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 11g96kcal0g0g10.8g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8g24kcal0g5.9g0g0g
Kurpitsa 400g64kcal3g8g0.4g8g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1236kcal36.7g252g4.3g12.6g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.8g0.1g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2124g2915kcal88.2g532.2g35.6g41.2g
Valittu annoskoko1062g1457kcal44.1g266.1g17.8g20.6g
Annoskoko puolitettuna531g729kcal22.1g133.1g8.9g10.3g
Arvot/100g100g137kcal4.2g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206