Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 244g837kcal24.9g170.7g2.9g8.5g
Sokeri 128g518kcal0g127.5g0g0g
Leivinjauhe 9g17kcal0.5g3.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki150g84kcal12.8g7.5g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g300g252kcal3.3g54.9g1.2g5.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 107g758kcal0.4g0g85.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2124g5285kcal114.8g729g205.4g27.8g
Valittu annoskoko1062g2643kcal57.4g364.5g102.7g13.9g
Annoskoko puolitettuna531g1321kcal28.7g182.3g51.4g7g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596