Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 100g700kcal0.7g0g78.8g0g
Hunaja 187g617kcal0.9g150.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 147g209kcal18.3g0.4g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 173g595kcal17.7g121.4g2.1g6.1g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Hasselpähkinä 43g279kcal6.1g1.5g26.4g7.6g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 400g142kcal0.6g28.5g0.4g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g5133kcal90g615.4g245.4g43.6g
Valittu annoskoko1064g2566kcal45g307.7g122.7g21.8g
Annoskoko puolitettuna532g1283kcal22.5g153.9g61.4g10.9g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623