Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 204g1480kcal2.4g0.8g165.9g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)262g1587kcal22.6g49.8g143g34.1g
Sokeri 248g1006kcal0g247.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu210g265kcal23.1g0.6g18.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53.1g0.9g2.7g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön58g417kcal4.7g5.2g44.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g10050kcal121.6g718.4g746g73.6g
Valittu annoskoko1064g5025kcal60.8g359.2g373g36.8g
Annoskoko puolitettuna532g2513kcal30.4g179.6g186.5g18.4g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571