Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 510g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g65g208kcal7.4g39.7g1.8g7.9g
Siirappi 9g28kcal0g6.9g0g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 13g35kcal1.9g3.3g0.5g4.9g
Vehnälese 14g32kcal1.9g2.1g0.6g5.2g
Ruisjauho (Rainbow)46g148kcal4.6g29.2g1.1g6.5g
Vehnäjauho puolikarkea 392g1345kcal39.9g274.3g4.7g13.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g94kcal0g0g10.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g3778kcal111.4g711g38.2g76.4g
Valittu annoskoko1064g1889kcal55.7g355.5g19.1g38.2g
Annoskoko puolitettuna532g945kcal27.9g177.8g9.6g19.1g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885