Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 95g269kcal14.7g0.2g23.6g0g
Sinappi 24g31kcal1g3.3g1.4g0.4g
Rypsiöljy 851g7527kcal0g0g851.2g0g
Viinietikka 71g15kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 10g27kcal1g4g0.2g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g15739kcal33.4g15.8g1752.8g5.8g
Valittu annoskoko1064g7869kcal16.7g7.9g876.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna532g3935kcal8.4g4g438.2g1.5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868