Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen87g628kcal0g0g69.8g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl218g786kcal26.2g154.9g4.6g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.8g0g
Sokeri 131g531kcal0g130.8g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 175g150kcal5.4g7.7g10.5g0g
Vadelma 349g144kcal3.5g14.3g2.8g12.9g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2128g4796kcal94.6g626.2g195g25.8g
Valittu annoskoko1064g2398kcal47.3g313.1g97.5g12.9g
Annoskoko puolitettuna532g1199kcal23.7g156.6g48.8g6.5g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375