Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 3.4g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g12g2.5kcal0g0.8g0g0g
Hunaja 14g45kcal0.1g10.9g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 17g149kcal0g0g16.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g393g236kcal5.9g51g0.4g3.5g
Palsternakka 140g89kcal0.7g16.5g0.6g6.3g
Sipuli 93g28kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Porkkana 261g85kcal1.6g14.5g0.5g6.7g
Lanttu 120g35kcal1.2g5.5g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2129g1537kcal21.4g207.4g60.4g40.6g
Valittu annoskoko1064g768kcal10.7g103.7g30.2g20.3g
Annoskoko puolitettuna532g384kcal5.4g51.9g15.1g10.2g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912