Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1653g2364kcal206.6g5g170.2g0g
Sokeri962g3904kcal0g960.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 736g2526kcal75g515.4g8.8g25.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 263g881kcal0.2g214.6g0.1g3.7g
Leivinjauhe 38g66kcal2g14.2g0g0.2g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g2630g3944kcal13.1g946.7g7.9g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g1315g2104kcal94.7g210.4g92g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 1503g3854kcal19.7g45.1g405.7g0g
Kiivi kuorittu 413g194kcal0g29.3g2.5g11.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 451g334kcal3.4g69.9g1.8g5g
Tomusokeri 1dl=60g38g150kcal0g37.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40644kcal829.4g6097.8g1378g91.8g
Valittu annoskoko10000g20322kcal414.7g3048.9g689g45.9g
Annoskoko puolitettuna5000g10161kcal207.4g1524.5g344.5g23g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759