Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g1315g2761kcal118.3g525.9g18.4g121g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)1127g2029kcal214.1g1.1g124g0g
Paprika, punainen939g241kcal8.5g43.2g3.8g18.8g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton751g1352kcal33.8g41.3g112.7g30.1g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g376g451kcal12g15.4g37.6g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore56g14kcal0g5.1g0g0.1g
Tilli, tuore 94g28kcal3.5g0.8g0.8g2g
Konjakkisinappi kotitilan271g728kcal17.3g125g23.8g14.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 751g342kcal22.5g36.1g11.3g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g376g485kcal15.8g19.2g37.6g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)564g1014kcal107.1g0.6g62g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g1127g124kcal12.4g11.3g2.3g11.3g
Kirsikkatomaatti, 50g1878g376kcal11.3g71.4g5.6g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka376g94kcal3.4g17.3g1.5g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20078kcal1160g1827.4g882.8g409g
Valittu annoskoko10000g10039kcal580g913.7g441.4g204.5g
Annoskoko puolitettuna5000g5020kcal290g456.9g220.7g102.3g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233421