Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.1g22kcal2.8g2.5g0.4g0g
Maito, Kevyt84g38kcal2.7g4g1.3g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl22g76kcal3.1g12.5g1.5g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 181g621kcal18.4g126.7g2.2g6.3g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.4g0g0g
Nautajauheliha 15%223g457kcal40.1g0g33.4g0g
Sipuli (kuorittu)195g53kcal2.5g9.4g0.4g3.3g
Riisi puuroutuva 71g243kcal4.3g53.7g0.5g1.6g
Kananmuna kuoreton 123g175kcal15.3g0.4g12.6g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml70g104kcal1.4g1.7g10.4g0g
Paprikajauhe 1.1g3.6kcal0.2g0.2g0.1g0.4g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Maustepippuri, annos 1g2.8g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2130g3703kcal182g450.2g125.6g29g
Valittu annoskoko1065g1851kcal91g225.1g62.8g14.5g
Annoskoko puolitettuna533g926kcal45.5g112.6g31.4g7.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420