Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g599g186kcal7.4g43.7g1.2g18.6g
Sipuli (kuorittu)130g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.2g19.5g0.1g1.3g
Oliiviöljy 27g238kcal0g0g27g0g
Ruokakerma 5%, Valio150g97kcal2.2g6.3g7.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Valkopippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2130g1309kcal28.2g154g72.2g44.8g
Valittu annoskoko1065g654kcal14.1g77g36.1g22.4g
Annoskoko puolitettuna533g327kcal7.1g38.5g18.1g11.2g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297