Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g1014g7297kcal0g0g810.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 777g975kcal85.5g2g70.1g0g
Sokeri 574g2331kcal0g573.7g0g0g
Ruislese (10g)270g554kcal40.5g70.3g11.6g105.4g
Vehnäjauho, sunnuntai1757g6149kcal210.8g1247.3g36.9g52.7g
Leivinjauhe 68g119kcal3.5g25.5g0g0.3g
Puolukka 2027g787kcal8.9g137.8g10.1g52.7g
Maitorahka, Valio, 0,31689g1098kcal185.8g70.9g5.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1351g878kcal43.2g64.9g47.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 405g509kcal44.6g1.1g36.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g68g270kcal0g66.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g41936kcal1245.6g4520.8g2057g422.2g
Valittu annoskoko10000g20968kcal622.8g2260.4g1028.5g211.1g
Annoskoko puolitettuna5000g10484kcal311.4g1130.2g514.3g105.6g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557