Kurpitsalaatikko, Maidoton

Kurpitsalaatikko, Maidoton

1 kg kurpitsaa
1 dl Nordic 15% Ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste
4 rkl (60g) Korppujauhoa, Myllyn Paras
2 munaa
1½ tl hienoa ruususuolaa
½ tl muskottipähkinää, hienonn.

1½ rkl siirappia
Päälle korppujauhoja ja juoksevaa Culinessea

1) Kurpitsasta poistetaan kuori ja siemenet.

2) Kurpitsaliha paloitellaan pienehköiksi kuutioiksi (n. 2x2x2)
3) Kuutiot keitetään vähässä vedessä (n. ½ l) kypsäksi (n. 20-25 min).

4) Vesi valutetaan pois mahdollisimman hyvin.

Kypsät kuutiot soseutetaan esimerkiksi sauvasekoittimella.

5) Soseen annetaan jäähtyä.

6) Jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen lisätään kevyesti vatkatut munat, korppujauho, siirappi, mausteet ja kasvirasvavalmiste.

7) Suolaa maun mukaan
8) Sekoita hyvin ja kaada seos yhteen tai kahteen juoksevalla kasvirasvalla voideltuun uuninkestävään vuokaan.

9) Ripottele pinnalle hiukan korppujauhoja muutamia tippoja Culinessea.

10) Tee lusikan tai taikinanuolijan kärjellä kuvioita laatikon pinnalle

11) Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunti; kunnes pinta saa hiukan väriä.

Todella herkullinen ja kevyt ruoka - vaikka pelkästään syötäväksi.

( Pakastin kokeeksi pari-kolme rkl nähdäkseni voiko niin tehdä)

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 797g127kcal6g15.9g0.8g15.9g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g80g128kcal0.6g4.8g12g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)48g177kcal6.6g34.7g1.2g2g
Kananmuna, annos 65g104g131kcal11.4g0.3g9.3g0g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 24g72kcal0g17.7g0g0g
Culinesse (Flora), annos 10g12g55kcal0.1g0.1g6.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2136g1378kcal49.4g147g58.8g35.8g
Valittu annoskoko1068g689kcal24.7g73.5g29.4g17.9g
Annoskoko puolitettuna534g345kcal12.4g36.8g14.7g9g
Arvot/100g100g65kcal2.3g6.9g2.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313690