Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g75g547kcal0.7g0.7g60g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g334kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g10kcal0.5g0g3.7g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g150g510kcal3g4.5g52.5g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Raparperi 514g173kcal3.5g28.2g0.5g7.2g
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 16g53kcal0g12.8g0g0.2g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g19g109kcal4.1g1.8g9.5g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2136g4531kcal56.8g460.4g263.6g26.4g
Valittu annoskoko1068g2266kcal28.4g230.2g131.8g13.2g
Annoskoko puolitettuna534g1133kcal14.2g115.1g65.9g6.6g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431