Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.6g0g1.4g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g7.5g3.5kcal0.2g0.4g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 10g13kcal0.3g0.3g1.2g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g10g5.8kcal0.9g0.5g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 23g8kcal0g1.6g0g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana214g450kcal9.2g69.6g14g2g
Valittu annoskoko107g225kcal4.6g34.8g7g1g
Annoskoko puolitettuna54g113kcal2.3g17.4g3.5g0.5g
Arvot/100g100g211kcal4.3g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748