Rahkatorttu (persikkaa sisällä)

Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.

noin 25cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten joukkoon.

lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.

Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.

Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.

Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.

Kaada täyte persikoiden päälle.

Paista 50-60min. 175 asteessa.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.

Säilytä jääkaapissa.

Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0.3%31g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml3.1g0.7kcal0.3g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1.2g4.2kcal0g1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 23g15kcal0.2g3.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana214g415kcal13.8g38.6g22.2g1.2g
Valittu annoskoko107g208kcal6.9g19.3g11.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna54g104kcal3.5g9.7g5.6g0.3g
Arvot/100g100g194kcal6.5g18.1g10.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422284