Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 50g12kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 15g45kcal2.8g0.4g3.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]10g33kcal2.7g0g2.4g0g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana215g354kcal14g5.2g30g2.6g
Valittu annoskoko107g177kcal7g2.6g15g1.3g
Annoskoko puolitettuna54g89kcal3.5g1.3g7.5g0.7g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502