Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)10g6.5kcal1.5g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)14g14kcal2.3g0.2g0.4g0g
Seitiä kuutioina16g15kcal3.1g0g0.2g0g
Tilli tuore0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)6g1.8kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Oliiviöljy (de cecco)0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Purjosipuli7.7g1.5kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g88kcal14.6g2.6g1.8g0.8g
Valittu annoskoko108g44kcal7.3g1.3g0.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna54g22kcal3.7g0.7g0.5g0.2g
Arvot/100g100g41kcal6.8g1.2g0.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770