Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi126g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)38g7.5kcal0g2.4g0g0g
Valkopippuri 2.5g7.1kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g201g129kcal7g0.4g50.2g0g
Voi 628g4555kcal7.5g2.5g510.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2140g9428kcal30g15.2g1121.6g1.6g
Valittu annoskoko1070g4714kcal15g7.6g560.8g0.8g
Annoskoko puolitettuna535g2357kcal7.5g3.8g280.4g0.4g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164