Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 150g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Sokeri 213g863kcal0g212.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 146g502kcal14.9g102.4g1.8g5.1g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.7g0g
Maito,kevyt (valio) 100g75g35kcal2.4g3.6g1.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 100g132kcal2.6g3.2g12g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g100g58kcal9g5g0.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 225g80kcal0.4g16g0.2g4.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2140g4499kcal93.8g699g139.4g19.2g
Valittu annoskoko1070g2249kcal46.9g349.5g69.7g9.6g
Annoskoko puolitettuna535g1125kcal23.5g174.8g34.9g4.8g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748