Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g750g810kcal146.2g0g25.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g35g123kcal3.8g0.2g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g2265kcal302.2g7g113.6g2.4g
Valittu annoskoko1071g1133kcal151.1g3.5g56.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna536g566kcal75.6g1.8g28.4g0.6g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=191993