Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 564g216kcal5.6g38.9g1.1g14.1g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Sipuli 124g38kcal1.6g6g0.2g2.1g
Kasvisliemikuutio 226g687kcal21.4g30.4g53g3.6g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Basilika, tuore17g6.8kcal0.5g0.8g0.1g0.7g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g113g284kcal18g1.8g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2142g2581kcal99g177.6g154.2g43g
Valittu annoskoko1071g1291kcal49.5g88.8g77.1g21.5g
Annoskoko puolitettuna536g645kcal24.8g44.4g38.6g10.8g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484