Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt333g153kcal10.7g16g5g0g
Hiiva 33g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 27g80kcal0g19.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 43g140kcal12.6g3g8.7g13.2g
Ruisjauho (Rainbow)266g852kcal26.6g167.8g6.1g37.3g
Vehnäjauho puolikarkea 260g891kcal26.5g181.8g3.1g9.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl67g599kcal0g0g66.6g0g
Puolukka 40g16kcal0.2g2.7g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2144g5512kcal162g782.8g179.6g125.8g
Valittu annoskoko1072g2756kcal81g391.4g89.8g62.9g
Annoskoko puolitettuna536g1378kcal40.5g195.7g44.9g31.5g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600