Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu248g312kcal27.2g0.7g22.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa134g402kcal30.8g0g30.8g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g134g803kcal32.1g8.8g72.3g0g
Leivinjauhe 13g24kcal0.7g5.1g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g268g155kcal24.1g13.4g0.5g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)54g305kcal12.2g10.4g26.6g0g
Seesaminsiemen80g452kcal21.6g8.8g38.7g6.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 40g130kcal11.6g2.8g8g12.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti40g228kcal9.8g5.6g18.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g8g4kcal0g0g0g6.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl13g120kcal0g0g13.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2144g5868kcal340.2g111.2g462g52g
Valittu annoskoko1072g2934kcal170.1g55.6g231g26g
Annoskoko puolitettuna536g1467kcal85.1g27.8g115.5g13g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202