Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)450g752kcal63g5g58.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g350g210kcal5.3g45.5g0.4g3.2g
Kirsikkatomaatti, 50g209g42kcal1.3g7.9g0.6g0g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 33g66kcal0.5g0.6g6.7g1.5g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2145g2546kcal140.8g119g177.4g9.6g
Valittu annoskoko1073g1273kcal70.4g59.5g88.7g4.8g
Annoskoko puolitettuna536g636kcal35.2g29.8g44.4g2.4g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240