Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 156g118kcal2.9g24.1g0.3g1.6g
Kesäkurpitsa, tuore156g27kcal0.9g3.9g0.6g1.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)125g44kcal1.3g8.6g0.6g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)39g106kcal11.7g0g6.6g0g
Sipuli 31g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste39g289kcal0g0g32g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 19g65kcal1g14.3g0.2g0.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 250g97kcal8.2g7g3.7g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 9g27kcal1.5g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2150g2392kcal150.8g118.8g142.8g6.8g
Valittu annoskoko1075g1196kcal75.4g59.4g71.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna538g598kcal37.7g29.7g35.7g1.7g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467