Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1309g6152kcal82.5g890.1g248.7g28.8g
Voi 436g3165kcal5.2g1.7g354.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl1745g5934kcal34.9g52.4g610.8g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1745g1047kcal69.8g87.3g43.6g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g873g759kcal9.6g371.7g53.2g0g
Sokeri 1091g4427kcal0g1089.7g0g0g
Liivatelehti, gelatiini175g609kcal149.4g0g0.2g0g
Vesi131g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g881g767kcal9.7g375.4g53.8g0g
Vesi873g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker742g2893kcal0.2g719.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g51506kcal722.6g7175.6g2730g57.6g
Valittu annoskoko10000g25753kcal361.3g3587.8g1365g28.8g
Annoskoko puolitettuna5000g12876kcal180.7g1793.9g682.5g14.4g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734