Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.8g1.4g4g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 88g146kcal6.6g3.5g11.4g2.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 4.4g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka158g150kcal26.8g0.8g3.9g0g
Sipuli 48g15kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Paprika punainen 132g39kcal1.2g5.9g0.5g2.5g
Ananas, omassa liemessään 125g65kcal0.6g14g0g1.7g
Kananmuna kuoreton 96g138kcal12.1g0.3g9.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 175g75kcal5.9g8.4g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmental, punaleima 17%79g229kcal26.8g0g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2156g2697kcal198.4g243g94.8g23.6g
Valittu annoskoko1078g1348kcal99.2g121.5g47.4g11.8g
Annoskoko puolitettuna539g674kcal49.6g60.8g23.7g5.9g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965