Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g281g370kcal61.7g0g12.9g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK175g235kcal38.6g0g10.5g0g
Lanttu 175g51kcal1.8g8.1g0.5g3.2g
Porkkana 175g57kcal1.1g9.7g0.4g4.5g
Peruna, vanha, kuorittu 140g107kcal2.6g21.7g0.3g1.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g21g116kcal0.2g0.2g12.6g0g
Milbona Maito rasvaton105g35kcal3.5g5.2g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2156g1940kcal219g89.8g74.4g18.2g
Valittu annoskoko1078g970kcal109.5g44.9g37.2g9.1g
Annoskoko puolitettuna539g485kcal54.8g22.5g18.6g4.6g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403