Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt19g8.5kcal0.6g0.9g0.3g0g
Hiiva 1.9g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai45g156kcal5.4g31.7g0.9g1.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g3g1.9kcal0.1g0g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 4.5g6.4kcal0.6g0g0.5g0g
Voi 7.4g54kcal0.1g0g6g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.6g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss7.4g24kcal0.2g5.3g0.1g0.7g
Sekahedelmä, kuivattu 7.4g17kcal0.3g3.3g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g642kcal15g108g17.2g5.6g
Valittu annoskoko108g321kcal7.5g54g8.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna54g161kcal3.8g27g4.3g1.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984