Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 17g7.1kcal1.7g0.1g0g0g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Flora Vanilla 12%35g67kcal1.6g5.6g4.2g0g
Puolukka 28g11kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g397kcal6.8g71.2g8.6g1.4g
Valittu annoskoko108g199kcal3.4g35.6g4.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna54g99kcal1.7g17.8g2.2g0.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g32.9g4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133