Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g14g66kcal0.9g9.6g2.7g0.3g
Voi 4.7g34kcal0.1g0g3.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g19g11kcal0.8g0.9g0.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g9g8.2kcal0.1g4g0.6g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.9g6.6kcal1.6g0g0g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g10g8.3kcal0.1g4.1g0.6g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker8g31kcal0g7.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g556kcal8g77.6g29.6g0.6g
Valittu annoskoko108g278kcal4g38.8g14.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna54g139kcal2g19.4g7.4g0.2g
Arvot/100g100g258kcal3.7g36g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734