Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 44g7.9kcal0.2g1.1g0.2g0.3g
Oliiviöljy 3.1g27kcal0g0g3.1g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Herne 22g15kcal1.1g2g0.1g0.7g
Ruokakerma Valio 5%22g13kcal0.3g0.6g1.1g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g16g16kcal3g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g162kcal9.2g7.8g10g2.2g
Valittu annoskoko108g81kcal4.6g3.9g5g1.1g
Annoskoko puolitettuna54g40kcal2.3g2g2.5g0.6g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.6g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328