Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 53g43kcal0.8g8.9g0g1.6g
Tomaattimurska (Euro shopper)16g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g7.8g9kcal0.3g0.3g0.8g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g6.3g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana216g117kcal2.8g20.2g1.8g3.4g
Valittu annoskoko108g59kcal1.4g10.1g0.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna54g29kcal0.7g5.1g0.5g0.9g
Arvot/100g100g54kcal1.3g9.3g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600