Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.9g0g0.2g
Bataatti, kuorittu 16g13kcal0.3g2.7g0g0.5g
Porkkanaraaste 200g26g6.9kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Lanttu 24g6.9kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Palsternakka 21g13kcal0.1g2.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana217g107kcal2.2g21g0.6g5.2g
Valittu annoskoko108g53kcal1.1g10.5g0.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna54g27kcal0.6g5.3g0.2g1.3g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.3g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513