Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen44g15kcal1.4g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 8g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.9g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.6kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Hiiva 3.7g2.7kcal0.5g0g0g0.3g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 15g104kcal0.1g0.1g11.7g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g15g26kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana217g504kcal6.4g53g25.2g1.4g
Valittu annoskoko108g252kcal3.2g26.5g12.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna54g126kcal1.6g13.3g6.3g0.4g
Arvot/100g100g233kcal3g24.4g11.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854