Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g111kcal0.2g0.1g12.5g0g
Sokeri 13g53kcal0g13g0g0g
Siirappi 4.1g12kcal0g3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Neilikka, annos 4g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 15g51kcal0.3g0.5g5.4g0g
Manteli 7.1g44kcal1.7g0.5g3.9g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 20g68kcal2g13.9g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g2g2.2kcal0g0.3g0g0g
Mansikkahillo 12g27kcal0.1g6.3g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana217g828kcal11.6g89.8g46.4g2.8g
Valittu annoskoko108g414kcal5.8g44.9g23.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna54g207kcal2.9g22.5g11.6g0.7g
Arvot/100g100g382kcal5.4g41.5g21.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886