Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.6g0g0g
Maito, Kevyt7.8g3.6kcal0.3g0.4g0.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl7.8g27kcal0.2g0.2g2.7g0g
Voi 60% rasvaa 7.4g41kcal0.1g0g4.5g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Raparperi 24g7.9kcal0.2g1.3g0g0.3g
Voi 60% rasvaa 3.9g21kcal0g0g2.4g0g
Sokeri 7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana217g592kcal9g86.8g21.8g2.4g
Valittu annoskoko109g296kcal4.5g43.4g10.9g1.2g
Annoskoko puolitettuna54g148kcal2.3g21.7g5.5g0.6g
Arvot/100g100g273kcal4.1g40g10g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273