Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa12g2kcal0g0.3g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.9g13kcal0g2.9g0g0g
Auringonkukansiemen 3.9g23kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)59g206kcal8.2g38.8g1.8g2.9g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana218g519kcal18.2g85g11.2g6.4g
Valittu annoskoko109g259kcal9.1g42.5g5.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna54g130kcal4.6g21.3g2.8g1.6g
Arvot/100g100g238kcal8.4g39.1g5.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361