Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 360g511kcal63.1g0g28.8g0g
Paprika punainen 45g13kcal0.4g2g0.2g0.9g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g300g1110kcal13.5g93g75g11.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 150g96kcal4.8g7.2g5.3g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Kananmuna 50g(kpl)113g142kcal12.4g0.3g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g3805kcal191.4g215.8g239.2g27.8g
Valittu annoskoko1080g1903kcal95.7g107.9g119.6g13.9g
Annoskoko puolitettuna540g951kcal47.9g54g59.8g7g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609